15.5.09

PUNJENI KOLAČ



ZA KORU:

-- 5 jaja

-- 10 kašika šećera

-- 2 kašike čokolade u prahu

-- 6 kašika brašna

-- ½ praška za pecivo


ZA KREMU:

-- 500 ml mlijeka

-- 5 kašika šećera

-- 1 vanilin šećer

-- 1 puding od vanilije

-- 3 čokoladne bananice

-- 100 g čokolade

-- 70 g margarina

(po želji malo sitno sjeckanih oraha i grožđica)


PRIPREMA:

Priprema kore:

-- U posudu razbiti jaja, dodati šećer i miksati par minuta, da se šećer otopi.

-- Dodati čokoladu u prahu i izmiješati... na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kratko promiješati.

--Gotovu smjesu izliti u tepsiju i peći 20ak minuta na 200C

-- Pečenu koru malo ohladiti pa odrezati gornji dio biskvita, da dobijete „ biskvit-poklopac“ za kolač.

-- Donji dio biskvita izdubiti prstima, da napravite mjesto za punjenje kremom a mrvice biskvita koje izvadite ostavite u posudi sa strane


Priprema kreme:

-- U mlijeko dodati šećer i vanilin šećer i skuhati puding prema uputi na kesici.

-- U gotov puding dodati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi.

-- Zatim dodati margarin i opet miješati dok se margarin ne istopi i smjesa lijepo sjedini.

-- Ostaviti kremu da se hladi.

-- Od hladne kreme odvojiti otprilike 5 kašika kreme kojom ćete premazati gotov kolač.

-- U ostatak hladne kreme dodati mrvice biskvita i sjediniti smjesu... dodati sitno isjeckane čokoladne bananice i kratko promiješati. (po želji dodati i orahe, grožđice....)


-- Ovako spremnom kremom filovati izdubljenu koru i poklopiti „biskvit poklopcem“.

-- Kolač sa svih strana premazati kremom koju ste odvojili (5 kašika).

-- Po želji umutiti šlag pjenu i ukrasiti kolač ili samo posuti kokosovim brašnom i služiti.

PRIJATNO!


Nema komentara:

Objavi komentar