14.5.09

JAFFA U ČAŠI


Autor recepta: sandra5 – coolinarika sajt

(Navedene količine su dovoljne za 2 veće ili 4 manje porcije.)


POTREBNO JE:

-- 200 g mljevenog keksa (ja koristim plazmu)

-- 150 g šećera (možete staviti više ili manje šećera, po želji)

-- 1 vanilin šećer

-- 3 manje narandže

-- 4 kašike čokolade u prahu


ZA GLAZURU:

-- 50 g čokolade

-- 50 g putera

-- 1 kašika mlijeka


PRIPREMA:

-- Narandže oguliti, isjeći na kriške i ispasirati.

-- U posudu staviti mljeveni keks, šećer, vanilin šećer i ispasirane narandže, sjediniti smjesu. Po potrebi dodati malo vode.

-- Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan dio dodati čokoladu u prahu i izmiješati.

-- U pripremljene čaše rasporediti smjesu sa čokoladom u prahu, preko nje rasporediti bijelu smjesu i ukrasiti čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste navedene sastojke za glazuru otopili na pari.

Ohladiti i služiti.

PRIJATNO!


Nema komentara:

Objavi komentar