10.5.09

PIŠINGER OBLANDA




POTREBNO JE:


- 1 pakovanje oblandi (5 listova)

-- 6 jaja
-- 200 g šećera
-- 150 g čokolade
-- 2 vanilin šećera
-- 250 g margarina


PRIPREMA:

-- U posudi polupati jaja, dodati šećer i vanilin šećer pa mikserom miksati 3-4 minute, da se smjesa lijepo sjedini.

-- Izlomiti čokoladu na kockice i dodati u izmiksana jaja.

-- Posudu staviti na paru i sve kuhati 15-ak minuta. Skuhanu kremu ostaviti da se ohladi.

-- Margarin i vanilin šećer izmiksati. Dodati ohlađenu kremu i sve lijepo sjediniti mikserom.

-- Gotovom kremom filovati listove oblandi i slagati jedan na drugi.

--Nafilovanu oblandu pritisnuti nečim težim (ja poklopim malo većom tepsijom koju pritisnem sa 2 kg šećera ili brašna).

-- Obladnu ostaviti par sati u frižideru i onda rezati i služiti.

-- Po želji oblandu možete preliti i otopljenom čokoladom pa tek onda služiti.

PRIJATNO!



Nema komentara:

Objavi komentar