26.3.18

Kruskice punjene

Za tijesto:

***400gr brasna
***200gr putera
***100gr šećera
***3 kašike ulja
***5 kašika jogurta
***1 vanilin šećer
*** pola praška za pecivo
***malo žute boje za kolače

Od svih sastojaka umijesiti tijesto i podijeliti ga na 20 jednakih loptica.

Za fil:

*** 4 veće jabuke
*** 5 kašika šećera
*** 1 vanilin šećer
*** po želji malo cimeta i sjeckanih oraha

Jabuke oguliti i izrendati u neku šerpicu. Dodati ostale sastojke i dinstati na šporetu dok jabuke ne omekšaju i dok sva tečnost ne ispari.
Ostaviti fil da se ohladi.

Punjenje kruškica:

Uzimati po jednu lopticu tijesta i rastanjiti je na dlanu u oblik kruga. Zatim na tijesto stavljati po jednu kašikicu fila od jabuka i formirati kruškicu.
Formirane kruškice redati u tepsiju za muffine obloženu papirnim korpicama i peći 20ak min na 200C.
Pečene kruškice ohladiti. Po želji ukrasiti fondan listićima i posuti śećerom u prahu.
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar