3.4.18

Punjene rebraste hurmašice

Za tijesto:
*** 200gr putera
*** 2 jaja
*** 3 kašike šećera
*** 3 kašike pavlake
*** 5 kašika griza
*** 350gr brašna
*** 1 prašak za pecivo

Za agdu:
*** 750gr šećera
*** 900ml vode
*** 1 vanilin śećer
*** sok pola limuna

Agdu kuhati 10ak min i ostaviti da se hladi dok spremite i ispečete hurmašice.

Priprema hurmašica:
***u neku posudu stavite na sobnoj temperaturi omekšali puter, jaja i šećer pa to lijepo sjedinite mikserom ili rukom.
Dodajte pavlaku pa kratko promiješajte.
Dodajte brašno, griz i prašak za pecivo i umijesite tijesto. Ako se tijesto lijepi za ruke dodajte još 2_3 kašike brašna i podijelite ga na 32 loptice.
Svaku lopticu razvucite u ovalni ili pravougaoni oblik i po želji sa jedne strane pravite šare.
Ako ste napravili sare, tijesto okrenite i stavljajte fil po želji (orasi, kokos, lješnjaci...)
Urolajte tijesto, spojite krajeve i redajte u puterom podmazan pleh.
Peći na 200C oko 20_25min, dok lijepo ne porumene. Pečene zaliti ohlaďenom agdom i dobro ohladiti u frižideru.
Po želji ukrasiti i služiti.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar