4.6.11

KAPRI TORTA

Recept iz časopisa "Hrana i Vino". mmmmmmmmmmmmmm....divno,kremasto,sočno,voćno :)))))
Jako ukusna torta i ako se odlučite da je napravite nećete pogriješiti :))) bićete jako zadovoljni.


ZA BISKVIT:

-- 5 bjelanjaka
-- 12 kašika šećera
-- 100gr mljevenih oraha
-- 1 velika kašika brašna
-- pola kesice praška za pecivo

-- Izmiksati bjelanjke i šećer....umiješati brašno,mljevene orahe i prašak za pecivo...Tijesto izliti u kalup za torte i peći 20 min. na 180C. Pečen biskvit staviti na tacnu za serviranje i oko njega postaviti obruč od kalupa u kome ste pekli biskvit.

ZA FIL I :

-- 300gr šećera
-- 100ml vode
-- 2 kesice pudinga od maline
-- 1 veća tegla kompota od višanja (kad se izvade višnje bude ih oko 400-500gr)
-- 100ml kompota od višanja

-- U šerpu usuti šećer i vodu i staviti da proključa....ubaciti isjeckane višnje i kuhati 1 minut.
-- U kompotu od višanja umutiti oba pudinga od malina i usuti u ključali šećer i višnje.Kuhati par minuta,dok smjesa ne postane gusta, kao kad kuhate puding. Skinuti sa vatre i preliti preko gotovog biskvita.
-- Ostaviti da se ohladi.

ZA FIL II :

-- 5 žumanjaka
-- 1 puding od vanilije
-- 3 kašike brašna
-- 250gr šećera
-- 500ml mlijeka
-- 125gr putera

-- Izmiksati žumanjke sa 125gr šećera. Dodati 100ml mlijeka i miksati....usuti puding i brašno i sjediniti smjesu.
-- U šerpu na šporetu usuti preostalo mlijeko i šećer....Kada mlijeko proključa dodati mu smjesu pudinga i jaja i kuhati dok smjesa ne dobije potrebnu gustoću.
-- Ostaviti da se ohladi. U hladno umiksati puter i premazati preko kreme od višanja.

GLAZURA:

-- 100gr čokolade
-- 50gr putera

-- Otopiti na pari i preliti preko kolača. Kad se ohladi skinuti obruč kalupa.

Po želji ukrasiti šlag pjenom i dobro ohlađeno služiti.

PRIJATNO!

Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar