27.12.10

TRUBICE



Tijesto i glazura kao za praznične keksiće:

TIJESTO:

-- 200GR MARGARINA
-- 150GR ŠEĆERA
-- 1 VANILIN ŠEĆER
-- 1 JAJE
-- 1 ŽUMANJAK
-- 400GR BRAŠNA
-- POLA PRAŠKA ZA PECIVO


-- Umijesiti tijesto, razviti i rezati na kockice koje omotate oko nauljenih kalupa. Ako nemate kalupe možete ih i sami napraviti od malo kartona i alu folije :)
-- Peći kao i keksiće 12 minuta na 200 C. Ohladiti i onda ih skidati sa kalupa. Puniti pripremljenom kremom. Po želji umakati krajeve trubica u otopljenu čokoladu i ukrasiti po želji glazurom.

KREMA:

-- 4 JAJA
-- 150GR ŠEĆERA U PRAHU
-- 1 VANILIN ŠEĆER
-- 2 KAŠIKE GUSTINA
-- 1 ČOKOLADA
-- 200 GR MARGARINA

-- Jaja izmutiti mikserom, dodati šećer u prahu, gustin i vanilin šećer, dobro izmiksati. Dodati izlomljenu čokoladu i kuhati na pari nekih 15-20 minuta. Kuhan krem ostaviti da se dobro ohladi. U hladno umiksati 200gr margarina i puniti pečene trubice.


Glazura:

-- 1 BJELANJAK
-- 200 GR ŠEĆERA U PRAHU
-- 1 KAŠIKA GUSTINA ILI PUDINGA SA OKUSOM SLATKOG VRHNJA
-- 1 VANILIN ŠEĆER
-- 2 KAŠIKE LIMUNOVOG SOKA
-- BOJE U PRAHU PO ŽELJI

PRIJATNO!


Nema komentara:

Objavi komentar