27.12.10

PRAZNIČNI KEKSIĆI




POTREBNO JE ZA TIJESTO:

-- 200GR MARGARINA
-- 150GR ŠEĆERA
-- 1 VANILIN ŠEĆER
-- 1 JAJE
-- 1 ŽUMANJAK
-- 400GR BRAŠNA
-- POLA PRAŠKA ZA PECIVO


GLAZURA:

-- 1 BJELANJAK
-- 200 GR ŠEĆERA U PRAHU
-- 1 KAŠIKA GUSTINA ILI PUDINGA SA OKUSOM SLATKOG VRHNJA
-- 1 VANILIN ŠEĆER
-- 2 KAŠIKE LIMUNOVOG SOKA
-- BOJE U PRAHU PO ŽELJI


PRIPREMA:

-- Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i razvući ga na debljinu pola cm. Kalupima vaditi željene oblike i peći oko 10-12 minuta na 200C.
-- Pečene kolačiće ohladiti i ukrasiti glazurom.

-- Glazuru pripremite tako što prvo izmiksate bjelanjak, zatim mu dodate šećer u prahu i vanilin šećer. Na kraju dodate gustin i sok od limuna i sve lijepo sjedinite. Smjesu podijeliti u manje činijice, dodate boju u prahu, sjedinite i punite male vrećice za ukrašavanje.
Ukrasiti po želji.

PRIJATNO!



Nema komentara:

Objavi komentar