27.2.10

JAJE NA OKO



POTREBNO JE:
Za koru:

-- 2 jaja
-- 1 casa šecera
-- 3 kasike milerama (pavlake)
-- pola case mlijeka
-- pola case ulja
-- 1,5 casa brasna
-- 1 prasak za pecivo


Za kremu:

-- 1l mlijeka
-- 3 pudinga od vanile
-- 12 kasika secera
-- 1 vanilin secer

-- pola margarina

-- 1 mala konzerva kompota od marelica

PRIPREMA:

Kore: Izmiksati jaja sa secerom... dodati mileram i ulje...zatimo dodati mlijeko i na kraju umijesati brasno i prasak za pecivo. Izliti u tepsiju i peci 15min. na 200C.

Dok se kora pece otvoriti konzervu od marelica i u jednu posudu usuti kompot a u drugu izdvojiti polovice marelica i posuti ih secerom.
U kompot dodati 5 kasika secera i 1 vanilin secer i staviti na vatru da se ugrije. Vrucim kompotom preliti pecenu koru.

Krema: U mlijeku skuhati puding. U gotov puding umijesati pola margarina i puding preliti preko pecene kore. Po pudingu poredati polovice marelica i ostaviti da se hladi. Rezati na kocke i sluziti.

PRIJATNO!

Nema komentara:

Objavi komentar