18.4.16

Amelina banana krempita


POTREBNO JE:

-- 1 pakovanje lisnatog tijesta (u pakovanju dodju 2 komada)

-- 1 lit mlijeka
-- 10 kašika šećera
-- 3 pudinga od banane

-- 500ml slatkog vrhnja
-- 2 šlaga od vanilije
-- 200ml mlijeka

PRIPREMA:

-- U šerpu usuti 700ml mlijeka i 10 kašika šećera. U preostalih 300ml mlijeka usuti 3 pudinga od banane, promiješati i skuhati u ključalom mlijeku. 
Gotov puding prekriti folijom da se ne formira korica i ostaviti da se potpuno ohladi.

-- Lisnato tijesto otopiti na sobnoj temperaturi. Svaki komad razvući u oblik pleha u kome ćete peći koru i razvučeno tijesto izbockati viljuškom da se ne bi skupilo pri pečenju.
Svaku koru peći 15min na 220C.
Pečene kore ostaviti da se ohlade.

-- Izmiksati slatko vrhnje i po želji mu dodati šećera u prahu.

-- U 200ml mlijeka ismiksati 2 šlaga od vanilije. Izmiksanom šlagu dodati pola umućenog slatkog vrhnja, sjediniti i ostaviti po strani.

-- Preostalu polovinu umućenog slatkog vrhnja izmiksati sa ohlađenim pudingom.

-- U kalup staviti prvu pečenu koru (ako nemate kalup koru stavite na tacnu, nije problem) i preko nje rasporediti kremu od pudinga.

Preko kreme od pudinga, rasporedite kremu od šlaga.


Preko šlag kreme stavite drugu pećenu koru, pospite šećerom u prahu i ostavite da se kolač ohladi.
Rezati kolač na kocke i služiti.


PRIJATNO!!!



Nema komentara:

Objavi komentar