29.6.09

INDIJANCI





ZA TIJESTO:
-- 4 jaja
-- 80 g šećera
-- 1 vanilin šećer
-- 200 g brašna
-- 1 prašak za pecivo
-- džem od šipka

ZA KREMU:
-- 500 ml slatkog vrhnja
-- 2 kašike eurokrema
-- šećera po želji

ZA GLAZURU:
-- 100 g čokolade
-- 50 gr margarina
-- 3 kašike mlijeka

PRIPREMA:

Priprema biskvita:
Razdvojiti bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg.
U žutanjke dodati vanilin šećer i šećer i sve dobro izmiksati, da se šećer otopi.
Umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kratko promiješati.
Ovako spremno tijesto kašikom vaditi u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći u zagrijanoj rerni na 200C 10 minuta.
Pečene loptice prerezati na pola. Svaku polovicu premazati sa malo džema od šipka i filovati kremom.
Ukrasiti glazurom.

Pripema kreme:
Izmiksati slatko vrhnje u čvrst šlag. Dodati 2 velike kašike eurokrema i šećera po želji, sjediniti smjesu i filovati kolač.

Priprema glazure:
Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i preliti kolač.

Nema komentara:

Objavi komentar