ZA TIJESTO:
-- 1 kg brašna
-- 1 kesica germe (kvasca, kesica=7g)
-- 2 jaja
-- 2 kašike margarina
-- ½ l mlijeka
-- malo soli i šećera
FIL 1:
-- 500 g faširanog mesa
-- 1 glavica luka
-- vegeta, so
FIL 2:
-- Kečap
-- Majoneza
PRIPREMA:
Fil1: Luk oguliti, sitno isjeckati i propržiti u tavi sa malo ulja....dodati meso, vegetu i so i sve pržiti nekih 5 minuta.
FIL2: U posudi izmiješati kečap i majonezu, da dobijete jednoličnu smjesu.
TIJESTO: --Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto koje ćete podijeliti na 15-16 manjih loptica.
-- Svaku lopticu razvučete otprilike na oblik pravougaonika. Na početak razvučenog tijesta stavite kašiku fila 2, preko njega stavite kašiku fila sa mesom i urolate tijesto.
-- Kada ste sve urolali i stavili u tepsiju ostavite pola sata da odmara.
-- Rernu ugrijati na 200C, hamburgere premažite umućenim bjelanjkom i pecite 30 minuta, dok lijepo ne porumene. Pečeno pokriti krpom da stane par minuta i služiti.
PRIJATNO!
Divan recept od gospođe Minje, uvijek ukusan obrok :)
Nema komentara:
Objavi komentar