Zašto Hopla? Po nazivu jedne vrste slatkog vrhnja (HOPLA) koje vi naravno ne morate koristiti, može bilo koje slatko vrhnje. Kolač se brzo i lako sprema i idealna je poslastica za sve čokoljupce :) Oni koji ne vole previše čokolade mogu koristiti neko voće koje poredaju po biskvitu i onda preliju kremom.
ZA BISKVIT:
-- 5 jaja
-- 8 kašika šećera
-- 1 dl ulja
-- 1 dl mlijeka
-- 6 kašika brašna
-- 1 prašak za pecivo
Ako želite tamnu koru u biskvit dodajte i 3 kašike kakaa.
ZA KREMU:
-- 500ml slatkog vrhnja
-- 300g čokolade
Ja sam koristila mliječnu čokoladu jer je slađa od čokolade za kuhanje a samim tim je i krema slađa, vi možete koristiti čokoladu koju želite
PRIPREMA:
-- Odvojiti žumanjke od bjelanjaka....od bjelanjaka izmiksati čvrst snijeg..... žumanjke miksati sa šećerom....zatim dodati mlijeko i ulje i kratko promiješati... dodati brašno i prašak za pecivo (i kakao ako želite tamni biskvit) i sjediniti smjesu.... na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano promiješati.
Izliti u tepsiju i peći 20min na 200C.
Pečen biskvit preliti toplom kremom koju ste pripremili tako što ste u šerpu usuli vrhnje, dodali izlomljenu čokoladu i zagrijavali na vatri dok se čokolada nije otopila i sjedinila sa vrhnjem.
Kolač ostaviti par sati da se ohladi i onda služiti.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar