Potrebno je:
--1kg brašna
-- 2 jaja
-- 250 ml jogurta
-- 300 ml slatkog mlijeka
-- 3 kesice germe (kvasac, kesica ima 7 gr)
-- malo soli i šećera
Za premaz:
-- 100 gr margarina
PRIPREMA :
-- Od svih sastojaka umijesiti mekše tijesto i ostaviti na toplom oko 2h da nadođe.
-- Nadošlo tijesto izručiti na brašnom posut sto i razvući na debljinu prsta.
-- Margarin otopiti i četkicom premazati razvučeno tijesto.
-- Uzeti malu šoljicu (ili fildžan) za kafu i od tijesta vaditi krugove.
-- Tepsiju premazati margarinom i redati krugove tijesta u krug po tepsiji npr u smjeru kazaljke na satu. Slijedeći krug redate u suprotnom smjeru i tako dok ne popunite tepsiju.
-- Ovako spremljenu pogaču ostavite još nekih pola sata da nadolazi.
--Po želji pogaču možete premazati jajima i posuti susamom i peći nekih 25min na 220 C, dok pogača lijepo ne porumeni. Pečeno prekriti krpom par minuta i spremno je za degustaciju.
-- Gotovu pogaču služite uz pavlaku, kajmak ili sir, po želji.
PRIJATNO!
p.s. recept preuzet od gospođe Valerije sa Coolke i u orginalu se zove pogača sve u krug.
Nema komentara:
Objavi komentar