Za biskvit:
-- 4 jaja
-- 20 kašika šećera
-- 10 kašika ulja
-- 10 kašika mlijeka
-- 2 kašike pavlake
-- 20 kašika brašna
-- 1 prašak za pecivo
Fil:
-- 1 narandža (zaleđena)
-- 1dl vode
-- 100g šećera
-- 1 vanilin šećer
-- 5 kašika marmelade od šipka
--1 kašika vode
Glazura:
-- 200g čokolade
-- 100g margarina
-- 5 kašika mlijeka
PRIPREMA:
--Jaja i šećer izmiksati....dodati ulje, mlijeko i pavlaku pa opet miksati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, sjediniti smjesu, usuti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći 20min na 200C.
--Pečen biskvit prerezati na pola.
-- U posudu staviti 5 kašika marmelade i 1 kašiku vode, sjediniti i time premazati donju polovicu biskvita.
-- U drugu posudu izrendati narandžu koju ste noć prije stavili u zamrzivač da se zaledi. Dodati izmrvljenu gornju polovicu biskvita, preliti agdom od 100 gr šećera, 1 vanilin šećera i 1dl vode i sve lijepo sjediniti viljuškom, zatim smjesu rasporediti po biskvitu, preko marmelade.
-- Čokoladu, margarin i mlijeko staviti u sud, po želji dodati šećera i sve otopiti na pari ili u zagrijanoj rerni. Gotovom glazurom preliti kolač, ohladiti i služiti.
Po želji uz kolač možete služiti i šlag.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar