POTREBNO JE:
-- 10 jabuka
-- 1 l vode
-- 500 g šećera
-- 1 vanilin šećer
-- 1 šlag pjena
FIL:
-- 150 g mljevenih oraha
-- 1 mala kašika mljevene kafe
-- 2 kašike šlag pjene
-- 1 kašika agde
PRIPREMA:
-- U šerpu usuti 1 l vode, 500 g šećera i 1 vanilin šećer, staviti na vatru da proključa.
-- Jabukama izdubiti sredinu i onda ih oguliti, oprati u hladnoj vodi i ubaciti u šerpu sa ključalom agdom da se kuhaju 10ak minuta, dok ne omekšaju.
-- Jabuke u toku kuhanja okretati, da omekšaju sa svih strana....omekšale tj kuhane vaditi i ostaviti da se ohlade.
-- Kada ste skuhali sve jabuke od vode u kojoj su se kuhale odvojiti 200 ml i to kuhati još nekih 10ak minuta, da se agda ukuha. Tom agdom ćete prelivati tufahije pri služenju.
Priprema fila:
-- Umutiti šlag pjenu prema uputi na kesici.
-- U posudu usuti orahe, kafu, 1 kašiku agde i 2 kašike šlag pjene, sjediniti smjesu viljuškom i filovati jabuke.
-- Filovane jabuke preliti sa malo agde, ukrasiti šlag pjenom i služiti.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar