10.5.09
PIŠINGER OBLANDA
POTREBNO JE:
- 1 pakovanje oblandi (5 listova)
-- 6 jaja
-- 200 g šećera
-- 150 g čokolade
-- 2 vanilin šećera
-- 250 g margarina
PRIPREMA:
-- U posudi polupati jaja, dodati šećer i vanilin šećer pa mikserom miksati 3-4 minute, da se smjesa lijepo sjedini.
-- Izlomiti čokoladu na kockice i dodati u izmiksana jaja.
-- Posudu staviti na paru i sve kuhati 15-ak minuta. Skuhanu kremu ostaviti da se ohladi.
-- Margarin i vanilin šećer izmiksati. Dodati ohlađenu kremu i sve lijepo sjediniti mikserom.
-- Gotovom kremom filovati listove oblandi i slagati jedan na drugi.
--Nafilovanu oblandu pritisnuti nečim težim (ja poklopim malo većom tepsijom koju pritisnem sa 2 kg šećera ili brašna).
-- Obladnu ostaviti par sati u frižideru i onda rezati i služiti.
-- Po želji oblandu možete preliti i otopljenom čokoladom pa tek onda služiti.
PRIJATNO!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar