20.5.09

DEDINI BRKOVI





ZA TIJESTO:


-- 500 g brašna

-- 4 žumanjka

-- 5 kašika šećera

-- 3 kašike milerama

-- 1 dl mlakog mlijeka

-- 180 g margarina

-- 1 vanilin šećer

-- 2 kesice germe (kvasca)


ZA PREMAZ:


-- 5 kašika eurokrema

-- 5 kašika mlijeka


-- Mlijeko i eurokrem u nekoj manjoj posudi sjediniti u kremastu smjesu.


ZA FIL:


-- 4 bjelanjka

-- 100 g šećera u prahu

-- 1 vanilin šećer

-- 1 kašika eurokrema

-- 100 g mljevenih oraha


-- Mikserom izmiksati bjelanjke, šećer i vanilin šećer....zatim dodati eurokrem i na kraju umiješati mljevene orahe.


ZA GLAZURU:


-- 100 g čokolade

-- 100 g margarina


-- Čokoladu i margarin otopiti na pari ili u mikrovalnoj i glazura je spremna.


PRIPREMA:

-- Od navedenih sastojaka umijesti mekano tijesto i podijeliti ga na 3 loptice.

-- Isjeći papir na veličinu tepsije za pečenje i na papiru oklagijom razvući jednu lopticu tijesta.


-- Razvučeno tijesto premazati sa pripremljenim premazom i po želji posuti sa malo mljevenih oraha.

-- Sa obje strane urolati tijesto vodeći računa da na sredini ostavite malo prostora za stavljanje fila, otprilike nekih 5cm širine.

-- Ovako urolano tijesto staviti u tepsiju i onda napuniti filom.

-- Kolač ostaviti da nadolazi nekih 30-40 minuta i onda peći u zagrijanoj rerni na 180C 30 minuta.


-- Pečen kolač izvaditi iz rerne i viljuškom malo pritisnuti fil na kolaču, da se napravi mjesto za glazuru.

-- Kolač posuti šećerom u prahu i onda preko fila sipati glazuru.

-- Ostaviti na hladnom da se glazura stegne i kolač ohladi pa onda služiti.



PRIJATNO!





Nema komentara:

Objavi komentar