7.5.09

KLJUKUŠA




Jedan bosanski recept, za Ildu, da joj se nađe J)))


POTREBNO JE:

-- 1,5 kg krompira

-- 1 glavica luka

-- 400 ml vode

-- 1 dl ulja

-- 10 kašika brašna

-- 1 prašak za pecivo

-- so, biber


PRIPREMA:

-- Krompir oguliti i oprati, zatim izrendati u većoj posudi, opet malo oprati i ocijediti od vode.

-- Luk oguliti, izrendati i dodati krompiru.

-- Dodati vodu, ulje i so po ukusu, promiješati..... dodati bibera po želji, zatim brašno i prašak za pecivo i sve promiješati.

-- Usuti u veliku tepsiju koju ste namastili sa malo ulja.

-- Peći oko 40 minuta na 250C.

-- Pečeno premazati sa pavlakom ili mileramom i ostaviti malo da se ohladi. Služiti uz kiselo mlijeko ili salatu po želji.


PRIJATNO!



2 komentara:

  1. Jelo bih preporučila svim mladim domaćicama, naročito onim koje imaju djecu. Jelo se vrlo jednostavno i brzo pravi, a hranljivo je. U peliv nasjeckajte bijeli luk.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jelo je super. Em ukusno, em jeftino, brzo se pravi. Pun pogodak. Bolje je od pice. Uživajte!

    OdgovoriIzbriši