Jedan bosanski recept, za Ildu, da joj se nađe J)))
POTREBNO JE:
-- 1,5 kg krompira
-- 1 glavica luka
-- 400 ml vode
-- 1 dl ulja
-- 10 kašika brašna
-- 1 prašak za pecivo
-- so, biber
PRIPREMA:
-- Krompir oguliti i oprati, zatim izrendati u većoj posudi, opet malo oprati i ocijediti od vode.
-- Luk oguliti, izrendati i dodati krompiru.
-- Dodati vodu, ulje i so po ukusu, promiješati..... dodati bibera po želji, zatim brašno i prašak za pecivo i sve promiješati.
-- Usuti u veliku tepsiju koju ste namastili sa malo ulja.
-- Peći oko 40 minuta na 250C.
-- Pečeno premazati sa pavlakom ili mileramom i ostaviti malo da se ohladi. Služiti uz kiselo mlijeko ili salatu po želji.
PRIJATNO!
Jelo bih preporučila svim mladim domaćicama, naročito onim koje imaju djecu. Jelo se vrlo jednostavno i brzo pravi, a hranljivo je. U peliv nasjeckajte bijeli luk.
OdgovoriIzbrišiJelo je super. Em ukusno, em jeftino, brzo se pravi. Pun pogodak. Bolje je od pice. Uživajte!
OdgovoriIzbriši