Autor recepta: sandra5 – coolinarika sajt
(Navedene količine su dovoljne za 2 veće ili 4 manje porcije.)
POTREBNO JE:
-- 200 g mljevenog keksa (ja koristim plazmu)
-- 150 g šećera (možete staviti više ili manje šećera, po želji)
-- 1 vanilin šećer
-- 3 manje narandže
-- 4 kašike čokolade u prahu
ZA GLAZURU:
-- 50 g čokolade
-- 50 g putera
-- 1 kašika mlijeka
PRIPREMA:
-- Narandže oguliti, isjeći na kriške i ispasirati.
-- U posudu staviti mljeveni keks, šećer, vanilin šećer i ispasirane narandže, sjediniti smjesu. Po potrebi dodati malo vode.
-- Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan dio dodati čokoladu u prahu i izmiješati.
-- U pripremljene čaše rasporediti smjesu sa čokoladom u prahu, preko nje rasporediti bijelu smjesu i ukrasiti čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste navedene sastojke za glazuru otopili na pari.
Ohladiti i služiti.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar