ZA KORU:
-- 5 jaja
-- 10 kašika šećera
-- 2 kašike čokolade u prahu
-- 6 kašika brašna
-- ½ praška za pecivo
ZA KREMU:
-- 500 ml mlijeka
-- 5 kašika šećera
-- 1 vanilin šećer
-- 1 puding od vanilije
-- 3 čokoladne bananice
-- 100 g čokolade
-- 70 g margarina
(po želji malo sitno sjeckanih oraha i grožđica)
PRIPREMA:
Priprema kore:
-- U posudu razbiti jaja, dodati šećer i miksati par minuta, da se šećer otopi.
-- Dodati čokoladu u prahu i izmiješati... na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kratko promiješati.
--Gotovu smjesu izliti u tepsiju i peći 20ak minuta na 200C
-- Pečenu koru malo ohladiti pa odrezati gornji dio biskvita, da dobijete „ biskvit-poklopac“ za kolač.
-- Donji dio biskvita izdubiti prstima, da napravite mjesto za punjenje kremom a mrvice biskvita koje izvadite ostavite u posudi sa strane
Priprema kreme:
-- U mlijeko dodati šećer i vanilin šećer i skuhati puding prema uputi na kesici.
-- U gotov puding dodati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi.
-- Zatim dodati margarin i opet miješati dok se margarin ne istopi i smjesa lijepo sjedini.
-- Ostaviti kremu da se hladi.
-- Od hladne kreme odvojiti otprilike 5 kašika kreme kojom ćete premazati gotov kolač.
-- U ostatak hladne kreme dodati mrvice biskvita i sjediniti smjesu... dodati sitno isjeckane čokoladne bananice i kratko promiješati. (po želji dodati i orahe, grožđice....)
-- Ovako spremnom kremom filovati izdubljenu koru i poklopiti „biskvit poklopcem“.
-- Kolač sa svih strana premazati kremom koju ste odvojili (5 kašika).
-- Po želji umutiti šlag pjenu i ukrasiti kolač ili samo posuti kokosovim brašnom i služiti.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar