POTREBNO JE ZA KORE:
-- 2 jaja
-- 200gr šećera
-- 250ml mlijeka
-- 1 vanilin šećer
-- 50gr maslaca
-- 1 kašičica sode bikarbone
-- 600gr brašna
-Od sastojaka umijesiti tijesto i podijeliti ga na 6 loptica.
-Isjeći 6 jednakih komada papira za pečenje i na njima razvući kore.
-Stavljati na prevrnutu tepsiju i svaku koricu peći 4-5minuta na 200C.
-Pečene kore redati jednu na drugu i ostaviti da se malo prohlade.
-Filovati spremljenom kremom i po želji preliti topljenom čokoladom ili glazurom po želji.
ZA KREMU:
-- 500gr šećera
-- 750ml mlijeka
-- 10 kašika brašna
-- 100gr putera
-- 100gr čokolade
-U šerpi na šporetu karamelizirati šećer i preliti ga sa 500ml mlijeka, kuhati par minuta, dok se sav šećer ne otopi.
- U 250ml mlijeka razmutiti brašno i sipati u ključalo mlijeko. Kada se krem zgusnuo skinuti sa šporeta, dodati puter i čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se smjesa lijepo ne sjedini,
- Malo prohladiti krem i filovati kore.
GLAZURA:
--1 bjelanjak
--1 kašika limunovog soka
--200gr šećera u prahu
-- Boja u prahu po želji
--Viljuškom izmutiti bjelanjak, dodati mu šećer i sok od limuna i sjediniti smjesu. Na kraju umiješati boju po želji i preliti po kolaču.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar