17.4.11

KARFIOL ala AMELA

Karfiol na amelin način + "punjene pileće filete"


POTREBNO JE:

-- 1 kesa ledo karfiola (ili neki drugi, oko 400gr)
-- 150gr naribanog gauda sira
-- 200 ml vrhnja za kuhanje
-- 3 jaja
-- malo soli

PRIPREMA:

-- Karfiol staviti u šerpu sa vodom i kuhati nekih 15minuta. Nakon toga karfiol dobro isprati u hladnoj vodi.
-- Zdjelu za pečenje namazati puterom i rasporediti karfiol.
-- Preko karfiola rasporediti naribani sir.
-- jaja polupati u posudu, posoliti i izmutiti viljuškom, dodati vrhnje za kuhanje, po potrebi još posoliti i sjediniti smjesu. Preliti preko karfiola i sira.
-- Staviti u pećnicu i peći nekih 20-25minuta na 200C.
-- Pečeno rezati i služiti po želji. ( mi smo danas služili uz pohovane pileće filete)

Nema komentara:

Objavi komentar