POTREBNO JE ZA BISKVIT:
- -- 5 bjelanjaka
- -- 200gr šećera
- -- 1 vanilin šećer
- -- 2dl mlijeka
- -- 1 dl ulja
- -- 200gr kokosovog brašna
- -- 100gr brašna
- -- Pola praška za pecivo
ZA KREMU:
- -- 5 žutanjaka
- -- 200gr šećera
- -- 1 vanilin šećer
- -- 600ml mlijeka
- -- 2 pudinga od vanile
-- pola putera (margarina)
-- 2 šlag kreme od vanile
PRIPREMA:
Krema: U 500ml mlijeka dodati šećer i vanilin šećer i staviti na šporet da prokuha. U preostalih 100ml mlijeka izmiješati žutanjke i puding i dodati u ključalo mlijeko. Miješati kratko dok se smjesa ne zgusne. Skinuti sa šporeta, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U hladnu kremu umiksati omekšali puter i krema je spremna za filovanje biskvita.
Biskvit:
-- Izmiksati bjelanjke, šećer i vanilin šećer. Dodati mlijeko i ulje. Na kraju umiješati kokosovo brašno, brašno i prašak za pecivo.
-- Smjesu lijepo sjediniti i sipati u veliku tepsiju (po želji smjesu podijeliti na 2 dijela i možete peći 2 manja biskvita umjesto jednog velikog) i peći 20minuta na 180C.
-- Pečeni biskvit prepoloviti, ohladiti i prvi dio mazati polovinom kreme, preklopiti drugim dijelom biskvita i premazati preostalom kremom. Preko kreme rasporediti šlag kremu koju ste prethodno pripremili prema uputi na vrećici i ukrasiti po želji šarenim mrvicama, čokoladanim bombonama i sl.
PRIJATNO!
Nema komentara:
Objavi komentar