27.2.10
JAJE NA OKO
POTREBNO JE:
Za koru:
-- 2 jaja
-- 1 casa šecera
-- 3 kasike milerama (pavlake)
-- pola case mlijeka
-- pola case ulja
-- 1,5 casa brasna
-- 1 prasak za pecivo
Za kremu:
-- 1l mlijeka
-- 3 pudinga od vanile
-- 12 kasika secera
-- 1 vanilin secer
-- pola margarina
-- 1 mala konzerva kompota od marelica
PRIPREMA:
Kore: Izmiksati jaja sa secerom... dodati mileram i ulje...zatimo dodati mlijeko i na kraju umijesati brasno i prasak za pecivo. Izliti u tepsiju i peci 15min. na 200C.
Dok se kora pece otvoriti konzervu od marelica i u jednu posudu usuti kompot a u drugu izdvojiti polovice marelica i posuti ih secerom.
U kompot dodati 5 kasika secera i 1 vanilin secer i staviti na vatru da se ugrije. Vrucim kompotom preliti pecenu koru.
Krema: U mlijeku skuhati puding. U gotov puding umijesati pola margarina i puding preliti preko pecene kore. Po pudingu poredati polovice marelica i ostaviti da se hladi. Rezati na kocke i sluziti.
PRIJATNO!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar