Za koru:
*** 2 jaja
*** 200gr šećera
*** 1 vanilin śećer
*** 250ml mlijeka
*** 120ml ulja
*** 230gr brašna
*** 30gr kakaa
*** pola praška za pecivo
*** 100ml vruće vode
Oko 20komada jaffa topsa
Izmiksati jaja, śećer i vanilin šećer.
Umiješati mlijeko i ulje.
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lijepo sjediniti
Na kraju umiješati toplu vodu.
Izliti u okrugli kalup i peći na 180C 40min.
Pečenu koru ohladiti, poravnati nožem i vratiti u kalup.
Za kremu:
***700ml mlijeka
*** sok dvije narandže
*** 150gr šećera
*** 120gr gustina
*** vanilin šećer
*** 200gr maslaca
*** 100gr čokolade
U šerpu staviti 500ml mlijeka, sok narandže, šećer i vanilin šećer i pustiti da proključa.
U 200ml mlijeka razmutiti gustin i usuti u ključalo mlijeko. Kratko kuhati kao puding.
Prekriti prozirnom folijom da se ne formira korica i ohladiti kremu.
U hladno umiksati maslac i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati 100gr otopljene čokolade ili jaffa eurokrema i izmiješati.
Na koru u kalupu premazati tamnu kremu.
Preko tamne kreme redati tops kratko namočen u mlijeko.
Preko topsa premazati svijetlu kremu.
Preko svijetle kreme izliti žele kremu i ohladiti.
Žele krema:
*** 500ml fante ili nekog soka od narandže
*** 2 svijetla preljeva za torte
U šerpicu uspite 2 svijetla preljeva i 5 kašika šećera. Zalijte sokom i neprestano miješajući stavite na vatru dok ne proključa.
Ostaviti da se prohladi i kada se počne stvrdnjavati preliti preko kolača i ostaviti u friżider na par sati.
*** 2 jaja
*** 200gr šećera
*** 1 vanilin śećer
*** 250ml mlijeka
*** 120ml ulja
*** 230gr brašna
*** 30gr kakaa
*** pola praška za pecivo
*** 100ml vruće vode
Oko 20komada jaffa topsa
Izmiksati jaja, śećer i vanilin šećer.
Umiješati mlijeko i ulje.
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lijepo sjediniti
Na kraju umiješati toplu vodu.
Izliti u okrugli kalup i peći na 180C 40min.
Pečenu koru ohladiti, poravnati nožem i vratiti u kalup.
Za kremu:
***700ml mlijeka
*** sok dvije narandže
*** 150gr šećera
*** 120gr gustina
*** vanilin šećer
*** 200gr maslaca
*** 100gr čokolade
U šerpu staviti 500ml mlijeka, sok narandže, šećer i vanilin šećer i pustiti da proključa.
U 200ml mlijeka razmutiti gustin i usuti u ključalo mlijeko. Kratko kuhati kao puding.
Prekriti prozirnom folijom da se ne formira korica i ohladiti kremu.
U hladno umiksati maslac i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati 100gr otopljene čokolade ili jaffa eurokrema i izmiješati.
Na koru u kalupu premazati tamnu kremu.
Preko tamne kreme redati tops kratko namočen u mlijeko.
Preko topsa premazati svijetlu kremu.
Preko svijetle kreme izliti žele kremu i ohladiti.
Žele krema:
*** 500ml fante ili nekog soka od narandže
*** 2 svijetla preljeva za torte
U šerpicu uspite 2 svijetla preljeva i 5 kašika šećera. Zalijte sokom i neprestano miješajući stavite na vatru dok ne proključa.
Ostaviti da se prohladi i kada se počne stvrdnjavati preliti preko kolača i ostaviti u friżider na par sati.
Nema komentara:
Objavi komentar