7.9.09

BANANA ROLAT




ZA BISKVIT:

-- 5 jaja
-- 5 kašika šećera
-- 2 kašike ulja
-- 2 kašike milerama
-- 5 kašika brašna
-- ½ praška za pecivo


ZA KREMU :

-- 350 ml mlijeka
-- 1 puding od vanilije
-- 100 gr margarina
-- 1 vanilin šećer

-- Banane

ZA GLAZURU:

-- 100 gr čokolade
-- 100 gr putera


PRIPREMA:

Biskvit:

-- Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.

-- Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg.

-- Žutanjke izmiksati sa šećerom. Dodati ulje i mileram i kratko promiješati. Dalje dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.

-- Smjesu izliti u tepsiju i peći 15 minuta na 200 C.

-- Pečen biskvit staviti na krpu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i urolati. Ostaviti da se biskvit ohladi.


Krema:

-- U mlijeku skuhati puding uz dodatak šećera po želji, ostaviti da se ohladi.

-- U hladan puding umiksati margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi i vanilin šećer.


-- Rolat odviti i premazati sa kremom. Preko rasporediti banane i urolati. Preliti čokoladnom glazurom koju pripremite tako što otopite margarin i čokoladu.

-- Ukrasiti po želji.

PRIJATNO!

Nema komentara:

Objavi komentar