Za tijesto:
-- 250 ml vode
-- 80 g maslaca ili margarina
-- malo soli
-- 200 g brašna
-- 4 jaja
-- 1 prašak za pecivo
-- 1 vanilin šećer
Za kremu:
-- 500 ml mlijeka
-- 2 pudinga od vanile
-- 150 gr šećera
-- 1 šlag krema od vanile
Za glazuru:
-- 100 gr čokolade
-- 50 gr margarina
-- 3 kašike mlijeka
-- 1 kašika šećera u prahu
PRIPREMA TIJESTA:
U šerpu usuti vodu, margarin (ili maslac) i malo soli, staviti na vatru da proključa.
Kada proključa skinuti sa vatre, dodati brašno i dobro promiješati, da dobijete jednoličnu masu. Ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladilo u tijesto dodavati jedno po jedno jaje i mixati.........na kraju dodati prašak za pecivo i vanilin šećer i još malo mixati.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje (ako nemate papir za pečenje tepsiju malo premažite uljem i pospite brašnom )
Kašikom vadite male hrpice tijesta i redajte u tepsiju.
Ruke navlažite vodom i svaku hrpicu tijesta u tepsiji lagano pritisnite i oblikujte male okrugle forme.
Peći na 200 C 20 minuta.
Pečeno vaditi iz tepsije i ostaviti da se ohladi.
Hladne loptice punite pripremljenom kremom i prelijte glazurom od čokolade.
PRIPREMA KREME:
-- Skuhati puding (400 ml mlijeka i šećer usuti u šerpu i staviti na vatru da proključa. U 100 ml mlijeka dodati puding iz kesice, izmiješati i usuti u ključalo mlijeko.) Ostaviti da se ohladi.
-- Izmiksati šlag prema uputstvu na vrećici, dodati mu hladan puding i sve dobro izmiksati.
-- Ovako pripremljenu kremu sipati u slastičarsku vrećicu ili špricu i puniti pečene loptice.
PRIPREMA GLAZURE:
-- Čokoladu, margarin, mlijeko i šećer staviti u posudu i sve otopiti na pari. Ovako pripremljenom glazurom preliti napunjene loptice i profiteroli su spremni za degustaciju.
PRIJATNO !
hvala na odlicnim slikama i objasnjenju
OdgovoriIzbrišiHvala na komentaru i nadam se da su vam upute pomogle da napravite divan desert. :)
OdgovoriIzbrišisuper izgleda , probat cu napraviti, hvala ;)
OdgovoriIzbrišiNema na čemu, nadam se da će vam se i ukus dopasti. Meni jeste :)
OdgovoriIzbriši